News

FCA la Expoziţia 2015 din MILANO – Mediu : Punerea în aplicare a schimbărilor

04 June 2015

NEWS 3

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, FCA – Global Partner Oficial al Expo Milano 2015 – organizează o masă rotundă pe tema „Mediul: schimbări și inovări”. Printre vorbitori se numără experţi din sfera mediului şi energiei şi academicieni de rang înalt. La acest eveniment, FCA va prezenta aplicaţiile pentru tabletă şi smartphone dedicate durabilității, primul în sectorul automobilelor. Acestea conțin un joc distractiv, care măsoară utilizarea responsabilă a resurselor planetei noastre de către proprietar.

„Mediul: schimbări și inovări” este tema aleasă de FCA expusă în cadrul Expo Milano 2015. Evenimentul va avea loc la data de 5 iunie, o zi simbolică dedicată mediului, unde vor fi atinse toate problemele legate de resursele planetei noastre. Această zi ar trebui să fie o ocazie de a ilustra rolul pe care l-a jucat FCA pentru mediul nostru de ani de zile. Într-adevăr, durabilitatea a fost întotdeauna una dintre prioritățile companiei. Acest lucru este demonstrat de numărul mare de inițiative legate de mediu, realizate în 165 de fabrici ale companiei din întreaga lume, punerea în aplicare a celor mai înalte standarde de producție și de 3,7 miliarde de euro investite în cercetare și dezvoltare numai în 2014. Aceasta este însoțită de combinarea accesibilităţii și inovării în produsele sale, precum și inițiativele legate de mobilitate durabilă și multe altele, în favoarea milioanelor de părți interesate împrăștiate în mai mult de 150 de țări din lume întreagă. Acest angajament pe scară largă este, de asemenea, mărturisit de confirmările primite de-a lungul anilor de organizații cele mai prestigioase și agențiile de rating de durabilitate. Pentru al șaselea an consecutiv, FCA a fost confirmat în prestigiosul Dow Jones Sustainability Index World (DJSI), precum fiind din nou printre liderii Index climatice Disclosure Leadership-(CDLI) Italia 100 și în Indicele de Leadership Performance climatice ( CPLI).

Masa rotundă va fi găzduită la Qatar Pavilion, care a fost selectat pentru spațiului în aer liber, prevăzută ca o grădină de est cu vedere spre Decumanus – bulevard lung şi principalul în interiorul Expo – și proiectat pentru a permite o vizibilitate maximă. De la 05:30, Teatrul Oryx va oferi vizitatorilor Expo o șansă de a lua parte la o discuţie despre cele mai recente subiecte de dezbatere între exponenții de frunte. Printre vorbitori se numără Daniele Forni, reprezentând Federația Italiană pentru utilizarea rațională a energiei (FOC); Katharina Luetkehermoeller de CDP, agenție non-guvernamentală, care în ultimii 14 ani a lucrat în favoarea minimizării eficienţei, a impactului asupra mediului, legat de schimbările climatice; Fabio Iraldo, expert în management, inovare și responsabilitate față de mediu de la Universitatea Bocconi din Milano.

Următorii vor participa, în numele FCA: Simone Cencetti – Șef pe Mediu, Sanatatea şi Securitatea Producție EMEA și Coordonare Globală, Silvano Chiapino Manufacturing Engineering Energy, construcţii şi servicii generale – EMEA și Coordonare Globală, Danilo Giraudo – Manager pentru Dezvoltare & Prevenirea Pierderilor în Afaceri și Laura Viada, Manager de Durabilitate. Va rezida dezbaterea Antonella Mariotti, jurnalist de la ziarul La Stampa.

Pe 5 iunie, pentru prima dată APP dedicat sustenabilităţii concepute de FCA, va debuta pe fcagroup.com și pe paginile de socializare media ale Grupului. Aplicația va fi disponibilă pentru descărcare gratuită (http://www.fcagroup.com/sustainabilityapp) și este proiectată pentru utilizarea pe tablete și smartphone-uri, atât Android cât și iOS. App conţine un joc interactiv – care este de asemenea disponibil pentru PC-uri (http://deepintheblue.fcagroup.com/en) – dedicat pentru măsurarea nivelului de utilizare și atenţia la modul în care acestea consumă una dintre resursele cele mai prețioase ale planetei, și anume apa.

Evenimentul din 5 iunie este primul dintr-o serie, dedicate temei de sustenabilitate, pe care FCA le va promova la Expo Milano 2015. Unele vor fi deschise publicului, în timp ce altele – ca urmare a naturii specifice a subiectelor abordate – va fi închise. Toate informațiile sunt disponibile în secțiunea dedicată sustenabilității, pe site-ul fcagroup.com.

Torino, 4 iunie 2015 ”

 

Latest From Fiat