News

FCA la prima ediție de” PARCO VALENTINO – MOTOR SHOW & Grand Prix ” la Torino

08 June 2015

NEWS 2

 

 

 

 

Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth și Jeep vor apărea la evenimentul din 11 iunie până pe 14. În plus, la Evenimentul Auto din primul parc public din Italia, o selecție extraordinară de maşini clasice vor defila duminică la paradă în grădinile din Reggia Venaria.

FCA va lua parte la prima ediţie a „Parco Valentino – Motor Show & Grand Prix” în Torino, de pe 11 iunie şi pînă la data de 14. Evenimentul este o parte integrantă a Torino, programul 2015 al Capitalei Europene a Sportului și calendarul de acțiune-înzestrat cu evenimente organizate în timpul Expo Milano 2015, din care face parte FCA și CNH acţionînd oficial în parteneriat industrial.

Inspirat de Festivalul anual Goodwood (Marea Britanie) și alte organizări internaționale, aceast eveniment iese în evidență pentru natura sa dublă. În primul rând, este o oportunitate pentru marii producătorii auto şi anume pentru prezentarea celor mai noi produse, pe teritoriul celor mai vechi grădini publice ale Italiei în Torino. Intrarea va fi liberă de la ora 10 până la miezul nopții de joi până duminică. Evenimentul va avea o mişcare mai dinamică, culminând parada de duminică din data de 14, când modelele cele mai reprezentative ale fiecarui brand se vor alinia într-o călătorie de aproape 15 kilometri din centrul orașului Torino pînă la Castelul Venaria Reale.

Parcul Valentino a fost gazda Marelui Premiu Parco del Valentino din 1935 până în 1955. Astăzi, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth și Jeep vor prezenta modelele lor cele mai reprezentative pe pista, pe care atât de multe mașini excepționale de curse, din trecut au concurat. Există modele pentru toate gusturile şi nevoile, cum ar fi: Fiat 500X, Alfa Romeo 4C Spider, Abarth 695 Biposto, iconicul Jeep Wrangler și noua Lancia Ypsilon „Aniversarea a 30-a”. O zonă de merchandising va fi înființată de Mopar, istoricul brand american, care a devenit acum reper în Europa pentru servicii, piese de schimb, accesorii şi grijă clienţi, pentru toate brandurile FCA, de-a lungul căilor din parc.

Mai multe maşini clasice, renumite pentru rezultatele lor spectaculoase în curse, de asemenea, vor fi prezente la show: Alfa Romeo 155 V6 DTM și Giulia GTAm, Lancia Stratos și Fulvia Coupé HF, Fiat 131 Abarth Rally și 124 Abarth Rally. Unele dintre aceste maşini vor parada în secțiunea Motorsport, circuitul de trei kilometri, pe străzile din centrul orașului, pe Piazza San Carlo, împreună cu prototipul Abarth 695 Gumball și 695 EVO.

Un motor show spectaculos, inovativ în cel mai vechi și cel mai faimos parc public din Torino Italia
Cele trei intrări în parc vor fi denumite în cinstea a trei șoferi legendari care au scris unele dintre cele mai memorabile pagini din istoria maşinilor de curse: Nuvolari, Villoresi şi Ascari.
Încă o dată, mașinile vor fi vedetele unui eveniment inovator, elegant, pe drumurile unde epocalul Marele Premiu a fost pus pe scenă din 1935-1955.

Alfa Romeo
La fel ca personalitatea sa, Alfa Romeo va organiza o prezență de mare impact. Ei vor prezenta patru modele Alfa Romeo, în prezent în producție: 4C Coupé și supercar 4C Spider, noul Giulietta Sprint și serii speciale MiTo Racer.

Stelele necontestate de pe ecranului Alfa Romeo 4C vor fi Coupé și evoluția acesteia în aer liber, 4C Spider, care a fost prezentat pentru piaţa EMEA, în timpul Evenimentului Auto Internațional de la Geneva. Ambele versiuni ale 4C exprimă aceeași esență sportivă al brandului prin combinarea unui stil care îţi taie respiraţia și performanță excelentă. Maşina se potrivește cu cele mai bune tehnologii derivate din lumea curselor. Remarcabil, cu o monococă din fibră de carbon și întrebuinţare generoasă de aluminiu și materiale compozit pentru exterior, raportul de greutate-a-puterei 4C este mai mică de 4 kg. Tracţiune spate şi patru cilindri, injecție directă, supra alimentat, motor montat la mijlocul livrarează 240 CP care transmite performanţa supercarului pe drum: acesta are o viteză maximă de 257 kilometri/oră, 0-100 km/h accelerare în 4.5 secunde, 1,1 g de accelerație laterală și 1,25 g decelerare maximă de frânare.

Giulietta Sprint va sarbători 60 de ani a modelului, care a fost lansat la evenimentul Motor Show de la Torino. Maşina a caştigat în curând fani în întreaga lume și a făcut ca visul de a deţine un Alfa Romeo să devină realitate pentru mulți. Astăzi, Giulietta Sprint a luat estafeta cu un aspect mai îndrăzneț, o experiență de conducere palpitantă, tehnologie sofisticată și mai multă eficiență aerodinamică îmbunătățită. Plăcerea de a conduce un Alfa Romeo este asigurată de un motor nou de 1.4 litri 150 CP, cea mai recentă adăugare în familia MultiAir, caracterizată prin arhitectura inovatoare şi numeroasele sale sisteme electronice.

MiTo întruchipează, de asemenea, adevăratul „spirit Alfa” și cu Racer îi conferă mai multă finețe. Noua serie specială oferă finisaje din satin cromate a mânerelor ușilor și bloc optic spate/faţă. O bară de protecţie sportivă,jante de 17″, un spoiler şi țeavă de eșapament cromată, atractivă. În interior, MiTo Racer are un look de epocă, tapiţeria din piele eco în culoare maro și o ambianță întunecată sportivă cu volan conturat și insigna Alfa Romeo imprimată pe tetierele.

Fiat
Reflectoarele vor fi, de asemenea, instruite pentru seria de modele Fiat apreciate de diverşi clienți, de diferite vârste și gusturi, dar toate axate pe funcționalitate și design italian atractiv. Deci, este 500X, noul crossover Fiat care exprimă toate stilurile și substanța designului italian într-o maşină de performanță înaltă şi confortabilă care este întotdeauna conectată cu lumea. Accentul, în timpul evenimentului, va fi pus pe versiunea Cross Plus, care combină cel mai bun stil și echipament într-un pachet de top din gama sa. Același excelență se găsește sub capotă şi poate fi declanșată prin simpla apăsare a unui buton. Sistemul de pornire fără cheie, motor puternic flexibil 2.0 Multijet 140 cp, care vine combinată cu o transmisie automată cu nouă trepte și 4WD.

Va fi expusă, de asemenea, Panda K-Way, noua serie funcțională, colorată, creată în colaborare cu celebrul producător de sacouri impermeabile. Personalitatea accentuată a modelului este afirmată prin detaliile de titan pictate și patru opțiuni colorate pentru cupolele şi capacele oglinzilor. Aceste detalii conferă atingere prețioasă renumitului și practicului Panda.

Ambalat cu detalii frumoase, Fiat 500 Vintage ’57 expus la Valentino, este un omagiu adus icoanicului automobil introdus în 1957 și ne aminteşte de moda veche a predecesorilor săi. Cu acoperiș alb, spoiler, aeriene, oglinzi, tapiţerie de piele de culoarea tutunului Poltrona Frau. Maşina este împodobită cu insignă Fiat în stil vintage în exterior și pe volan, un tablou de bord alb și jante cromate din aliaj de 16 „.

Echipa Fiat este completată cu vehicule speciale Fiat 500L , o dezvoltare a familiei 500 cu două suflete perfect fuzionate: un metropolitan pentru o briză prin oraș și mai aventuros, perfect pentru emoţiile de week-end care adaugă valoare vieţii de zi cu zi. Versiunea etalată este echipată cu un motor turbo diesel 1.6 Multijet de 120 CP și este dotat cu echipament standard, inclusiv jante din aliaj de 17 „, cu sistem de control automat al climei, cruise control și ESC de control electronic al stabilității cu ASR / MSR, ABS + EBD și suport pentru urcuşuri.

Lancia
Lancia, marca care a fost întotdeauna remarcată pentru eleganţă și care exprimă inovare și atenție la gusturile șoferilor de gen femenin, nu putea fi lipsit de această oportunitate. În mod evident, vedeta va fi maşina cea mai apreciată de femeile italiene care vor sărbători aniversarea a treizecea în acest an: Lancia Ypsilon. Două serii speciale vor fi prezentate la Valentino – Ypsilon ELLE şi Ypsilon „a 30-a aniversare”. Primele izvoare din parteneriatul cu revista cu același nume. Maşina este un concentrat de glamour și eleganță și este ideală pentru femeile sofisticate, rafinate, la fel ca cititorii ELLE. Este distinctivă și non-convențională, cu culori speciale și detalii de stil prețioase, cum ar fi: ornamente cromate închise, „jante aliaj diamant-finisaj 15 ” sau jante diamant-finisaj Cipria de 16″. În interior, pielea specială și tapițeria Alcantara este un exemplu de eleganță clasică Lancia.

A doua serie specială sărbătorește o istorie de succes care în peste treizeci de ani a devenit ferm stabilită în imaginația colectivă, cu peste patru generații și 2,7 milioane vândute. Sporting, o insignă festivă pe pilon şi Oltremare albastru în cea mai bună tradiție Lancia, noua versiune are efect neagru Diamond a jantelor din aliaj de 15 ” și hayonul negru, la cerere, la fel ca primul model lansat din în 1985. Tapiţerile elegantă din ţesătură neagră sau bej și tapițerie Castiglio și echipamentul standard, sunt de remarcat în interior. Ypsilon ELLE şi Ypsilon „Aniversarea a 30 de ani” reafirmă caracterul exclusiv al Lancia „maşina de oraş la modă” prin versiuni sofisticate create pentru a spori caracteristicile câstigatoare ale unui model care de-a lungul anilor a dovedit o pictogramă de stil autentic, un element de designer și un vehicul întotdeauna actual.

Abarth
Standul Abarth va prezenta două mașini care demonstrează reuşita renumitului Abarth pentru „perfecțiune mecanică”: aceasta este esența unui brand care a fost întotdeauna reînnoit continuu prin provocările pe care unii le văd ca imposibil de câștigat. 695 Biposto și 595 Competizione sunt cele mai bune expresii ale motto-ului Carlo Abarth: „duminica pe pistă, de luni la birou”.

695 Biposto este amestecul perfect de maşină de drum și o mașină de curse. Cu o greutate de 997 kg și 190 CP, performanță extraordinară. Vocația ei extremă este evidentă. Este o maşină fără compromisuri, care promite distracție, emoții și stilul design-ului italian și este dotat cu soluţii reale ale unui supercar.

De partea sa, 595 Competizione Cabrio, cel mai recent vehicul sosit și cel mai performant din gama Abarth 595, oferă 180 CP care ajută pentru a ajunge la 225 kilometri/h viteză maximă și accelerare de la 0 la 100 km / h în 6.7 secunde.

Jeep
Publicul primei ediții a evenimetului „Parco Valentino – Motor Show & Grand Prix” va întâlni, de asemenea, o delegație a reprezentanţilor celei mai premiate game de SUV-uri Jeep. În centrul atenției va fi iconicul Wrangler, Cherokee (SUV mediu), Renegade (primul Jeep fabricat în Italia) și Grand Cherokee (emblematica Jeep).

Iconicul Jeep Wrangler este o realizare perfectă a expresiei „Du-te oriunde, fă orice”. Echipat cu un motor turbo diesel de 2,8, care oferă 200 CP și 460 Nm de cuplu.

Cherokee, SUV-ul mediu, a fost înnoit recent şi este proiectat pentru a excela pe toate tipurile de teren. Acesta este combinația perfectă a stilului inovator și tradițional, legendarul 4 × 4. O inovație importantă în segmentul său este montarea unui 2.2 Multijet 185 și 200 CP, o cutie de viteze automată cu nouă trepte și o deconectare inovatoare a punţii din spate.

Noul Jeep Renegade, construit în Melfi (Italia) și vândut în peste 100 de țări din întreaga lume, inclusiv SUA, are o personalitate îndrăzneață și are mărime potrivită pentru a fi utilizat atât în ​​oraș cât și pe traseele accidentate. Acesta este lider în clasa sa pentru capabilitățile off road, dinamica excelenţă de a conducere, o nouă transmisie automată de viteze, două sisteme de acționare, motoare remarcabile pentru consumul redus de carburanţi și o gamă largă de dispozitive de siguranță. Acest SUV compact Jeep cu inimă italiană, a urcat rapid în listele best-seller în segmentul său în Europa.

Grand Cherokee este simbolul excelenței Jeep și este SUV-ul cel mai premiat vreodată, combinația perfectă de putere, stil, confort și inovație tehnologică. Versiunea Summit a fost alesă pentru a reprezenta modelul în Torino. Acesta este dotat cu accente de stil unic: faruri adaptive bi-xenon, bară faţă cu faruri alingite anticeață, țevi duble de eşampament, cromate, de tip sport cu formă dreptunghiulară și jante din aluminiu de 20 „. Interioarele sunt toate caracterizate prin calitate superioară, oferind scaune din piele Premium Natura-Plus, captuşeală piele falsă de căprioară pe pilonii din față și accente pe acoperiș de culoarea cuprului, accente care înfrumusețează tapițeria din piele și detaliile cu privire la tabloul de bord și consola centrală.

Mopar
Servicii, piese de schimb, accesorii şi grija de clienţi, pentru toate brandurile FCA, vor avea propriul spațiu la evenimentul Motor Show și vor reprezenta MEC: Îngrijire Express Mopar. Aceasta este un vehicul, bazat pe Fiat Ducato, care devine un atelier mobil real, cu o zonă de acceptare, o zonă de diagnostică și o zonă de operații. Totodată, MEC este organizat pentru vânzarea de piese de schimb, accesorii şi merchandising. De acest lucru nu va fi nevoie în timpul Motor Show-ului, deoarece Mopar va pregăti o zonă dedicată pentru Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth și a produselor Jeep.

Legătura cu Jeep va fi subliniată, în continuare, de prezența Renegade „Hard Steel” și Wrangler „Stealth”, două versiuni speciale care demonstrează tendința naturală Jeep pentru personalizare. Acest temperament este foarte potrivit pentru nenumăratele posibilități oferite de accesoriile Mopar, care accentuează fie aspectul estetic, fie sufletul off-road. De exemplu, Wrangler „Stealth” prezintă atât o pregătire extrem tehnică – potrivită pentru cele mai exigente utilizări off-road – cât şi unul estetic, în cazul în care nici un detaliu nu este lăsat la voia întâmplării.

Renegade „Hard Steel” reprezintă o vedere panoramică a ulterioarelor accesorii Mopar dedicate noului Renegade. Aspectul „tehnologic” a maşinei expuse este din punct de vedere estetic prestat de modelul Brushed Metal, un tratament de caroserie derivat din lumea aviației și aplicații marine de ultimă oră.
Ambele vehicule vor lua parte la „Parada Tribute” duminică data de 14.

Parade pe străzile orașului
Adiţional zonei de expoziție, evenimentul ” Parco Valentino – Motor Show & Grand Prix ” va include o dimensiune dinamică, palpitantă, care va culmina în data de 14 ” Paradele Tribute „. Modelele cele mai reprezentative ale fiecărei mărci vor defila de-a lungul unui traseu de 15 km din Parcul Valentino către grădinile Reggia di Venaria prin centrul orașului Torino.

Aceasta este un prim eveniment de acest gen: nu a mai fost organizat un eveniment automobilistic de aceste proporții pe străzile unui oraș. Maşini sport, maşini clasice şi impresionantele automile care vor defila de-a lungul străzilor-aliniate, aducând omagiu fiecărui automobil și reprezentând cea mai bună producție pentru fiecare.

Evenimentul va fi deschis de un D-50, singurul Lancia Formula 1. Condus de către Alberto Ascari, această maşină apare a șaptelea an (și ultima) la Valentino Grand Prix în 1955. Excelența de astăzi va ridica bagheta ideală: Fiat 500 Vintage ’57 și 500X, Alfa Romeo 4C Coupe și Spider, Abarth 695 Biposto, 595 Competizione Cabrio, Jeep Grand Cherokee (versiunea SRT), al 468 HP SUV împreună cu Renegade şi Wrangler.

În special, acesta din urmă va fi echipat special în stil sportiv „Stealth” realizat de Mopar. Jeep Wrangler Rubicon „Stealth” are Tuning extrem: bare de protecţie off-road, cu textură vopsită de fier ruginit Iron Peltrox, scaune de piele în stil de epocă.

Câștigătorul campionatului
Portofoliile oficiale ale maşinilor câştigătoare, care şi-au făcut un nume la diferite campionate, cum ar fi Formula 1, GT-Series, Rally și Sport Prototipuri, se vor alinia după ” Parada Tribute „. ” Parco Valentino – Motor Show & Grand Prix ” face parte din Torino, capitala europeană a programului sportiv 2015, iar acest lucru este preluat şi concentrat în mod special asupra unor exemple remarcabile de excelență Motorsport.

Stelele vor fi Alfa Romeo 155 V6 DTM și Giulia GTAm, Lancia Stratos HF și Fulvia Coupé HF 1.6 Rally, Fiat 131 Abarth Rally și 124 Abarth Rally; Prototipul Abarth 695 Gumball și 695 EVO. Aceste maşini au obținut premii la numeroase concursuri și au contribuit la alimentarea și consolidarea reputației competitive ale Alfa Romeo, Fiat, Lancia şi Abarth.

De exemplu, Alfa Romeo 155 V6 DTM a debutat în 1993 la Campionatul german Touring, care a fost punctul culminant al tehnologiei în lume, la timpul său. Acesta avea montat un motor V6 2500 cm³ cu 420 CP. Motivat de Nicola Larini și Alessandro Nannini, 155 a castigat de 12 ori în 20 de curse care ia permis să se facă campion Larini în 1993.
Înainte de 155, Alfa Romeo Giulia GTAm a câștigat Campionatul European Touring pentru doi ani la rând în 1970 și 1971.

Lancia Fulvia Coupé HF și Lancia Stratos se poate lăuda cu un record de premii extraordinare. Primul a castigat campionatul producătorilor internaționali în 1972 și condus de Sandro Munari, a triumfat la Raliul Monte Carlo în acelaşi an.
Lancia Stratos a continuat să câştige și a luat titlul de campion în 1974, 1975 și 1976. Lancia Alitalia a fost maşina care a castigat ultimul titlu la un eveniment sportiv.
Acesta a fost înlocuit ca maşină oficială în Campionatul World Rally de către Abarth Fiat 131 Rally în 1977. Fiat 131 Abarth Rally a fost moștenitorul de drept al Lancia Stratos și a câștigat trei campionate mondiale: în 1977, 1978, și 1980.
Fiat 124 Abarth Rally a marcat, de asemenea, mai multe victorii, pentru prima dată în Campionatul European de Raliuri în 1972 și 1975.

Unele dintre aceste maşini vor fi prezente la paradă în secțiunea Motorsport pecircuit mai scurt de trei kilometri pe străzile din centrul orașului în Piazza San Carlo, împreună cu Abarth 695 EVO şi prototipul 695 Gumball. Anul trecut, acesta din urmă,”Gumball 3000″, a participat la a șaisprezecea ediție a celebrului raliu non-competitiv rezervat pentru doar 120 de supercaruri. Pentru prima dată în istoria raliului, o maşină oficială a fost declarată: onoarea se duce la „cel mai rapid Abarth vreodată”, care a purtat numărul de prestigiu # 1 pe caroseria acestuia.”Gumball 3000″ a călătorit mai mult de 3.000 de km, de la Dublin la Ibiza, care acoperă distanța în mai puțin de 10 de zile.

Torino, 8 iunie 2015 „

Latest From Fiat