Skip to content Skip to navigation
22-01-2024

FIAT prezintă Noul Fiat 600 Hybrid, upgrade-ul italian electrificat

  • FIAT este întotdeauna relevant: Noul 600 hibrid pentru acele câteva țări în care conversia la electricitate este încă într-un ritm mai lent.
  • Noul 600 Hybrid este echipat cu o tehnologie hibridă avansată: clientul se poate bucura de o experiență de condus electric lină și reală.
  • Noul motor MHEV Mild-Hybrid asigură un consum redus de combustibil și emisii de CO2 cu până la 15%* mai mici comparativ cu un motor pur ICE cu transmisie automată, precum și o dinamică îmbunătățită a vehiculului.
  • Noul 600 Hybrid, împreună cu modelul electric New Fiat 600e, marchează revenirea FIAT în segmentul B.
  • Noul 600 Hybrid va fi disponibil în curând pentru piața italiană.

 

După prezentarea oficială a Noului Fiat 600e la Lingotto, pe 4 iulie, FIAT anunță o versiune hibridă care va fi disponibilă începând cu 2024: Noul Fiat 600 Hybrid. FIAT își demonstrează încă o dată relevanța: Noul 600 va fi de fapt disponibil în versiune electrică și în versiune hibridă pentru acele câteva țări în care conversia la electricitate se face încă într-un ritm mai lent.

Olivier Francois, CEO al FIAT și CMO global Stellantis, a comentat: "În acest moment, FIAT este în curs de dezvoltare: "Viziunea noastră strategică rămâne complet electrică, iar faptul că 500e este cel mai bine vândut automobil de oraș BEV din Europa motivează determinarea noastră de a urmări și de a face electricitatea cu adevărat accesibilă tuturor. Cu toate acestea, trebuie să rămânem relevanți și în acele țări, cum ar fi Italia, piața noastră internă, unde full electric nu a luat încă cu adevărat avânt.

Prin urmare, pentru aceste țări selectate, împreună cu noul 600 full electric, vom oferi un hibrid de înaltă performanță care, sperăm, va deschide ușa către o lume mai electrificată".

Tehnologia Noului Fiat 600 Hybrid -

Hybrid este o soluție inteligentă și ușor de utilizat, cu o cerere în creștere din partea clienților. De fapt, acestora li se va oferi plăcerea Noului 600 într-un pachet hybrid "P2": 100 CP, doar 110* până la 114g* de CO2 estimat (cifre provizorii de preomologare).

Grupul motopropulsor Hybrid va fi lansat pe două niveluri de echipare: Noul Fiat 600 Hybrid La Prima, cea mai exclusivistă versiune, și Noul Fiat 600 Hybrid, cea mai accesibilă versiune.

Motorul MHEV montat pe Noul Fiat 600 Hybrid este cea mai bună manifestare a tehnologiei și asigură confort și performanțe. Datorită acestei tehnologii avansate, Noul 600 Hybrid oferă o experiență hibridă reală, permițându-i clientului să se bucure de o experiență de conducere electrică și ultraușoară nu numai atunci când se deplasează în oraș sub 30 km/h, ci și pe drumurile urbane și de țară, atunci când șoferul eliberează pedala de accelerație în condiții stabilizate sau pe o pantă descendentă, și în aceeași situație pe autostradă.

Vehiculul asigură o deplasare și o călătorie lină datorită demarorului cu curea care asigură o tranziție silențioasă și eficientă între motorul cu ardere internă și motorul electric.

Secretul performanțelor constă în sinergia dintre motorul cu 3 cilindri de 1,2 litri ICE care poate furniza până la 100 CP, bateria Li-ion de 48 de volți și noua transmisie electrică cu dublu ambreiaj cu 6 trepte, care include motorul electric de 21 kW, invertorul și unitatea centrală de transmisie, asigurând cea mai bună optimizare în ceea ce privește compactarea.

Puterea electrică "suplimentară" îmbunătățește elasticitatea la turații scăzute și în timpul demarajului, oferind șoferului o pornire silențioasă și un răspuns prompt, cu tranziții transparente și rapide. În plus, această tehnologie permite recuperarea energiei pe măsură ce vehiculul încetinește. În condiții normale de conducere, motorul este conceput pentru a optimiza consumul de combustibil și pentru a economisi până la 15% din emisiile de CO2 în comparație cu un motor pur cu motor cu ardere internă cu transmisie automată, tot datorită ciclului Miller, și doar 110* până la 114g* de CO2 estimat, ceea ce îl face competitiv cu alte mărci.

Performanță

Noul Fiat 600 Hybrid are o accelerație până la 100 km/h în doar aproximativ 11* secunde și un cuplu practic instantaneu furnizat de motorul electric. Prin urmare, performanțele motorului cu combustie sunt susținute rapid la repornire, iar performanțele sunt optimizate, atenuând efectul "turbolag" și asigurând o reacție promptă la apăsarea pedalei de accelerație.

În mod similar, dacă se pornește în modul pur electric, motorul cu combustie este aprins pentru a ajuta la cererea de putere.

Conduceți electric

Alimentarea hibridă are multiple avantaje, nu în ultimul rând în ceea ce privește pornirea în modul 100% electric (e-launch): lină, silențioasă și fără risipă de benzină. De asemenea, motorul electric îmbunătățește eficiența și dinamica autovehiculului, permițând ca mașina să se deplaseze cu motorul cu ardere internă oprit în anumite situații.

Acest mod este activat în timpul conducerii în oraș sub 30 km/h, cu o autonomie electrică completă de 1 km pe drumuri urbane și de țară cu o rulare lină, atunci când șoferul eliberează pedala de accelerație în condiții stabilizate sau pe o pantă descendentă și în aceeași situație pe autostradă. În acest fel, cererea de energie și nivelul de încărcare a bateriei pot fi gestionate în mod compatibil.

De asemenea, alimentarea exclusiv electrică poate fi utilizată pentru funcția e-creeping, care este folosită pentru a efectua o serie de mișcări scurte înainte fără a apăsa accelerația - de exemplu, într-un ambuteiaj (e-queueing). De asemenea, mașina poate fi parcată în modul 100% electric, fie în prima treaptă de viteză, fie în marșarier (e-parking). În plus, alimentarea hibridă este proiectată pentru a recupera energia în timpul decelerării.

Avantajele acestei tehnologii sunt imediate: consum și emisii mai mici și mai mult respect pentru mediu. Mai puțină poluare fonică și mai mult confort și distracție, datorită fluidității transmisiei electrice cu dublu ambreiaj și a capacității de reacție a sursei de alimentare.

   Aceste caracteristici oferite de noua tehnologie de pe Noul Fiat 600 dau un plus în viața de zi cu zi, sunt ușor de utilizat și capabile să satisfacă nevoile fiecăruia în ceea ce privește libertatea de mișcare.

 

Servicii conectate: două pachete noi pentru mai mult confort la volan

Noul Fiat 600 Hybrid oferă clienților săi două pachete de servicii conectate: Connect One și Connect PLUS. Axat în primul rând pe nevoile de securitate, Connect ONE - inclus deja la achiziționarea vehiculului - oferă atât servicii de asistență și apeluri de urgență, dar și informații valoroase, furnizând date lunare despre starea de sănătate a vehiculului.

Frumos și cool, Noul Fiat 600 Hybrid oferă dimensiuni generoase, cu o lungime de 4,17 metri, dispune de 5 uși, în care încap confortabil 5 persoane și 15 litri de spațiu de depozitare în interior, cu cel mai bun spațiu de depozitare din clasa sa în față și un portbagaj cu o capacitate de încărcare de 385 de litri.

Perfect potrivită pentru acei tineri clienți care caută o soluție de mobilitate ecologică, versiunea de intrare Noul Fiat 600 Hybrid dispune de scaune exclusive din țesătură reciclată cu accente albe și de o planșă de bord din plastic bio pe bază de plastic negru mat.

Noul Fiat 600 Hybrid La Prima oferă 100% stil, tehnologie și confort pentru a asigura o experiență italiană Dolce Vita. Dotat cu funcții de siguranță și asistență de ultimă generație, aduce toate avantajele asociate mobilității urbane și extraurbane cu nivelul 2 de conducere asistată.

La interior, ambele versiuni sunt caracterizate de un HMI dedicat cu culoare specifică pentru fluxul de energie Powermeter, padele pentru a permite schimbarea treptelor de viteză atunci când se află în modul manual și e-Auto OFF pentru a opri inhibarea ICE prin intermediul ecranului radio.

Servicii conectate: două noi pachete pentru mai mult confort la volan

Noul Fiat 600 Hybrid oferă clienților săi două pachete de servicii conectate: Connect One și Connect PLUS. Axat în primul rând pe nevoile de securitate, Connect ONE - deja inclus la achiziționarea vehiculului - oferă atât servicii de asistență și apeluri de urgență, dar și informații valoroase, furnizând date lunare despre starea de sănătate a vehiculului.

Pachetul Connect PLUS este conceput pentru a face mai confortabilă experiența de condus atât la bord, cât și în afara bordului. Acesta include servicii de navigație, funcții de gestionare de la distanță a vehiculului prin intermediul aplicației FIAT, de monitorizare a stilului de condus și multe altele.

Noul Fiat 600 Hybrid oferă, de asemenea, ceva nou, relevant pentru vremurile noastre: Raportul de călătorie. Cu această funcție este posibilă analiza obiceiurilor de condus și îmbunătățirea impactului asupra consumurilor, prin evaluarea amprentei ecologice și a impactului stilului de condus asupra sănătății vehiculului.

Other news that may interest you